Кандидат с ТЕЛК за работа

Днес в 08:23 135 5

Днес в 08:23
Публикации: 691 / 25
Кандидат с ТЕЛК неходжкинов лимфом кандидатства за работа. Трябва ми заключение  за разрешение за работа.. Трудовата медицина трърди, че първо трябва да го регистрирам в НАП, а после да го регистрирам в НАП.
#1 | Днес в 09:00
Публикации: 9769 / 1678
Трудовата медицина трърди, че първо трябва да го регистрирам в НАП, а после да го регистрирам в НАП.
?!?
#2 | Днес в 09:10
Публикации: 131 / 6
Аз обикновено преди да регистрирам договора в НАП, съм взела становище на СТМ.
#3 | Днес в 09:13
Публикации: 691 / 25
Така трябва. Нашата СТМ ни искат медицинското на лицето , да го регистрираме в НАП, да ПОСТЪПИ на работа , ...и  ... тогава заключение. Но сега се яви кандидат със много труден ТЕЛК и смятам, че не трябва да го назначавам, но все пак СТМ трябва да даде заключение.
#4 | Днес в 09:50
Публикации: 131 / 6
СТМ преповтаря становището на ТЕЛК. Ако според ТЕЛК лицето не е подходящо за конкретната длъжност, просто не сключвате договор с него.
#5 | Днес в 09:58
Публикации: 9769 / 1678
На всяко медицинско за работа се посочва длъжността, която ще се заема и личния лекар (или този, дето е издал медицинското) посочва дали лицето е годно да заема тази длъжност.
Не смятам, че СТМ са по-компетентни от лекуващия лекар, но им е вменено това задължение да дават заключение на заключението.
На Ваше място първо бих искала становището на СТМ (задължиние им е, пък и се плаща :( ) и после ще подпиша договора.  Защото подпишете ли веднъж с телкоджия... край няма.

ПП По принцип не виждам смисъл от едно заключение на СТМ след започване на работа.

ПП2   погледнете какво сте написали в цитираното от мен по-горе : "първо трябва да го регистрирам в НАП, а после да го регистрирам в НАП" Как става така ;)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група