susel, пишете също като вещо лице или бъркам
Защо ми се струва, че ги защитавате
Ако поставеният въпрос е само за проверка във ведомостта, то в.л. може да не извършва проверка в трудовото досие на работника. ...........
Много ми е чудно, като не провери досието на работника или папките със заповедите на касиерката или там, който изготвя ведомостта, как ще установи, че тя е изготвена със законни заповеди и т.н.?
Относно съхраняването на молбата за отпуск, заповедта, Т-76 и т.н. : за вещото лице приоритетно значение има ведомостта. Дори и по някакви причини да не са оформени документите, да не се съхраняват и т.н. ако във ведомостите има отразен платен отпуск и работникът не е възразил писмено, то вещото лице приема отпуска за ползван и се позовава на ведомостта.
Ако отразяването на отпуските по ведомост не съвпада с действителното им ползване, това не може да бъд доказано от вещото лице по този начин. Това са пълни, ама пълни глупости
Извинявайте, но е точно така. Как не се пазят, това да не са минали векове, за да не се пазят!?!? Известно ли Ви е колко години трябва да се съхранява досието на напуснал работник? А известно ли Ви е работника в какъв срок има право по съдебен ред да си търси обезщетения и неправилни уволнения и т.н. ?
Именно заради тези срокове, и както пишете за унищожени документи.......именно заради това писах, че пишете пълни глупости и че пишете също като вещо лице.
Допира ми с вещи лица е оставило в мен впечатление и че те са корумпирани, също като всички останали в България, а не би трябвало да е така.