Здравейте,
Имам фирма в която предишният счетоводител е подавал справката по чл.73 ал.6 с код 101 за период м.01-м.12 ,при положение ,че обр.1 и 6 за м.12 е подаден в м. 01 на следващата година ,т.е. осигуровките са удържани в м.01.и Работните заплати за м.12 също са изплатени в м.01 /касово/на следващата година.
Редно е да севключи в справката това което е реално удържано и изплатено през годината.
С подаване на чл.73 ал.6 за 2024 г ако сега се опитам да изправя несъответствието би следвало да взема информацията от единадесет месеца/от м.02.2024 до м.12.2024г/ за да не повтарям вече подадените данни за м.12.2023г в миналогодишната справка, изключвам също и удържаните осигуровки и изплатените заплати за м.12.2024 г защото те ще се удържат и изпратят през януари 2025г.
Дилемата ми е: Дали ще сбъркам предприемайки това си действие? Как би засекла програмата на НАП това? Трябва да кажа също ,че до сега не е имало пробем от страна на НАП въпреки ,че с години са подавани така. Много ми се ще да се подават законосъобразно справките,но не съм сигурна как да постъпя.
Моля за мнението Ви!