Въпроси за електронна трудова книжка, единен електронен трудов запис и промените от 01.06.2025 г.

Днес в 08:35 81861 363

#360 | Днес в 08:35
Публикации: 1 / 0
Следя имам подобен въпрос!
#361 | Днес в 09:15
Публикации: 12683 / 2441
" Според мен трябваше да се вижда, че от... до... е бил шофьор, а от... вече е общ работник.
Ако този служител напусне, как би доказал на следващ работодател, че е бил шофьор на тежкотоварен автомобил."

С трудовата книжка ? С ЕТЗ тепърва ще се създава история по този показател, мисля. :hmmm:
А и ние тепърва разучаваме от практически опит системата на ЕТЗ - може да има някаква функция, която ни е още непозната.
#362 | Днес в 11:20
Публикации: 47 / 2
Моля за мнение по следния казус: имам служител на втори ТД по чл. 111 от КТ, на когото  са прекратили основния ТД в др. фирма. Възможно ли е да регистрирам в НАП допълнително споразумение с промяна в основание от 11 на 01 /преди не беше възможно/. Изобщо нужно ли е да се прави ДС за промяна от допълнителен на основен ТД в подобна ситуация и какъв е смисълът от това упражнение?
#363 | Днес в 12:07
Публикации: 294 / 50
Моля за мнение по следния казус: имам служител на втори ТД по чл. 111 от КТ, на когото  са прекратили основния ТД в др. фирма. Възможно ли е да регистрирам в НАП допълнително споразумение с промяна в основание от 11 на 01 /преди не беше възможно/. Изобщо нужно ли е да се прави ДС за промяна от допълнителен на основен ТД в подобна ситуация и какъв е смисълът от това упражнение?
Мога само да ви потвърдя, че ако пуснете допълнително споразумение с основание 01 в точка 12 ще промени статуса на договора. Дали това е правилният метод да се извърши това не знам. Преди се прекратяваше договора и се пускаше нов трудов договор, сега с всичката неразбория покрай новата система, един Бог знае кое е правилно и кое не
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група