Освобождаване по чл 328 ал2

Вчера в 22:57 60 4

Вчера в 22:57
Публикации: 3 / 0
Предстои да ме освободят по чл 328 ал2, знам че при неспазване срока на предизвестие, работодателя ми дължи обезщетение за времето на предизвестието. Въпросът ми е има ли максимален брой заплати, които могат да ми бъдат изплатени. Работодателя проявява желание да ми изплати 5 заплати.
#1 | Днес в 01:00
Публикации: 10100 / 1765
Обезщетението за неспазено предизвестие е точно толкова заплати (или части от заплатата), колкото съответстват на необработената част от предизвестието. Не ми се вярва да има предизвестие от 5 месеца.
Да не става въпрос за прекратяване на ТД по чл. 331?
#2 | Днес в 01:08
Предизвестието по договор е 2 месеца. Ако ме освободят по чл. 328  може ли обещерението да е равно на 5 заплати или не би могло да надвишава периода на предизвестие?
Като цяло искам да разбера по кой член мога да получа обещетението от 5 заплати и да имам възможност да се запиша в бюрото по труда и да се ползвам от 60% от средно дневното за последните 24 месеца, а не минималното, което е предвидено.
#3 | Днес в 01:26
Публикации: 10100 / 1765
При прекратяване по чл.328,ал.1, т, 1, 2,3,4 и някои други и неспазено предизвестие обезщетението е 2 заплати за неспазеното предизвестие и след един месец още една заплата, ако не започнете работа до един месец.
Пет заплати обезщетение може да има по чл. 331, но при него борсата е само 4 месеца по 18 лв за работен ден.
Тук не говорим за обезщетението за неползван отпуск - то зависи от неползвания отпуск, непогасен по давност, и не зависи от начина на прекратяване на ТД.
#4 | Днес в 01:36
Благодаря за коментарите. Т.е. Или избирам чл 331 и взимам 5 заплати и 4 месеца на минимално обезщетение от борсата или чл. 328 с 2 заплати и пълен размер на обезщетение и времетраене, според стажа и заплащането, което съм имала?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група