Въпрос за изменение на Трудов договор

Вчера в 18:49 72 5

Вчера в 18:49
Публикации: 3 / 0
Здравейте!Имам следния казус служител, който е назначен на трудов договор по чл.67 ал.1 от КТ  и след това има увеличение ,което с със вътрешно фирмено споразумение по чл.119 от КТ. Няма промяна в работното време и място на работаПроблема е ,че при справка в НАП и НОИ се вижда че има увеличение на осигуровките.Лицето кандидатства за ипотечен кредит и от банката правят проблем ,че анексът по договора не е обявен в НАП .Какво трябва да се направи и какви документи трябва да се подадат ,за да може служителят да няма проблем относно анекса и осигуровките му да излизат на сума която фигурира като заплата след подписването на допълнителното трудово възнаграждение?
#1 | Вчера в 19:11
Публикации: 10136 / 1772
Промяната в заплатата не се обявява в НАП с уведомлението по чл.62.
От банката да си гледат работата! Да гледат други справки и/или да поискат служебна бележка за дохода.

Като се въведе електронния трудов запис, тогава ще се отразява и промяната на заплатата.
#2 | Вчера в 19:23
Според тях промяна в договора от ноември когато е регистриран и искат този анекс да бъде регистриран
#3 | Вчера в 21:26
Щом според тях е така, да напишат едно писмо до Вашия работодател и да поискат да регистрира анекса за промяна на заплатата, като посочат законово основание за това. Ако случайно намерят някъде законово основание :(
Не мога да разбера защо тези, дето пишат правилата за отпускане на кредити, не четат нито КТ, нито КСО.

От мен: или потърсете банка с по-компетентни служители, или изчакайте малко след 01.06., когато ще стане задължително да се регистрира и промяната  в работната заплата.
#4 | Вчера в 21:38
И аз това се чудя но,как така след 01.06 ще се отрази тази промяна
#5 | Вчера в 22:10
От 01.06. влизат в сила нови правила.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към