Решение за влизане на еврото

Днес в 13:21 108 1

Днес в 13:21
Публикации: 373 / 2
Здравейте, на мен не ми стана ясно от кой момент на татък няма да може да се използва бъл.лев. Няма да се пазарува, оперира с левове в банкие и т н
") Периодът на двойно обозначаване на цените на стоките и услугите в евро и в левове започва един месец след датата на влизане в сила на Решението за приемането на еврото и приключва 12 месеца след датата на въвеждане на еврото в Република България." а кога е влязло в сила решението може би от 01,08. Това е за обозначаването но мен ме интересува до кога ние като физически лица можем да използваме левовете си,Благодаря
#1 | Днес в 13:36
Публикации: 704 / 142
https://www.bnb.bg/AboutUs/PressOffice/POAccessionToTheEuroArea/POAEFIQuestionsAndAnswers/POAEFI_QUESTIONSANDANSWERS1_BG

11. Докога ще може да се плаща и в двете валути?

За разлика от неограничената във времето обмяна на левове в евро плащането в двете валути, известно като период на двойното обращение, е ограничено от 1 до 31 януари 2026 г. През този едномесечен период левът и еврото ще бъдат в обращение едновременно, като и двете валути ще бъдат със статут на законно платежно средство. След това, от 1 февруари 2026 г., еврото ще остане единствената валута на страната ни. Хората ще могат да продължат да обменят левове, ако все още разполагат с такива, в БНБ, в търговските банки или в пощенски клонове (в населени места, където няма офиси на търговски банки).
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група