Подаване на заявление за обезщетение след установения срок

Днес в 19:29 48 4

Днес в 19:29
Публикации: 6 / 0
Освободена съм по чл 71 ал 1 от Кт по инициатива на работодател в периода на изпитване. Никой досега не ми обърна внимание, че бих имала възможност за обезщетение за безработица в размер на до 60% от среднодневния брутен доход и съответно пропуснах 7те дни за подаване на заявление за отпускане на това обезщетение.
Какво говори законът, а и практиката - ако подам заявление 15-16 работни ( 21 календарни) дни след датата на освобождаването, дали биха ме одобрили.
Благодаря
#1 | Днес в 20:30
Публикации: 10471 / 1848
#2 | Днес в 20:48
Благодаря. Никакви документи не са подавани, нито към НОИ, нито към НАП. Бихте ли ме насочили къде първо трябва да подам. Направо се давя в цялото море от информация в Интернет. Започнах да попълвам електронен формат на Заявление за отпускане на парично обезщетение за безработица по КСО към НОИ. Това ли е първо или заявление за регистрация в бюро по труда?
#3 | Днес в 20:57
Публикации: 10471 / 1848
Идете на място в бюрото по труда. Там ще Ви дадат нужните формуляри. Носете си трудовата книжка, заповедта за прекратяване на договора, банкова сметка и всякакви дипломи, удостоверения и др., доказващи образование и квалификация
#4 | Днес в 21:11
Благодаря за отзивчивостта. Последни уточнения - правилно ли съм разбрала, че трябва да се регистрирам и в агенция по заетостта и в ТП на НОИ?
След като от 01.06 книжките са електронни необходимо ли е да бъде представяна в агенцията по заетостта?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група