Аз не съм сигурна. Имаме самоосигуряващо се лице-собственик на фирма- ясни са новите кодове за плащане, попърваме трите имена и ЕГН-то, но коя банкова сметка. НАП, по лчина карта на лицето, или на фирмата.
като някой идиот и аз да попитам сега ..то едно едно платежно ама не е баш едно щот ще имаме едно за доо,здравно ддс и .. където задължено лице ще е фирмата и същата процедура с задължено лице физическото лице /самоосигурен/ после същата процедура с дзпо ...и станаха те 4 бр
За всеки случай си попълвайте и по една справка при Вас, какво включвате в това платежно, за да не им хрумне след месеци да искат да им кажете какво сте включили в дадено платежно
е ми аз не виждам без справка как ще се оправя човек,кое кога е преведено и какво е покрило,лихви ,главници ...не знам,как някой колеги смятат ,че това е добра промяна,като се има предвид целият батак през годините за тези вноски ...
нищо няма да върнат танче,нищо не се прави случайно ....дори и батака
Първо се покриват винаги главниците.
Точно обратното - първо винаги се покриват лихвите. Така, ако имате задължение главница+лихви и внесете погасителна вноска с размер този на главницата, вноската ще покрие лихвите до момента на вноската и част от главницата. Непогасената част от главницата ще бъде на ново олихвявана до пълното ѝ погасяване.