Здравейте!
Много благодаря на всички включили се!
Въпросната служителка е нанесла големи имуществени вреди на фирмата и в момента е подсъдима от ръководството. Не знам защо не са я махнали, явно е била вече бременна, когато всичко това се е случило.
niniv, не се възприемам като някаква гадна кучка, нечовек, която изпитва извратено удоволствие от нещастието на другите. Просто нямам намерение заради някой, който дори не познавам, да изпадам в конфликтни ситуации. А за това доколко сме осведомени - всеки от нас сам решава какви са интересите му. Аз като знам, че това е доходът ми в момента, още преди да забременея съм се поинтересувала как стоят въпросите с майчинството ми и на какви обезщетения имам право.
Все пак ще отида да попитам и в НОИ как стоят нещата при едно неподаване на документи от нейна страна и евентуално неподаване на такива от наша.
И аз наистина попитах за законовата страна на нещата, а не на моралната, все пак ние сме служители в дадено предприятие и не сме длъжни да сме и приятели. Това обаче в никакъв случай не ни превръща в роби на работодателите ни, такова поне е моето мнение!
Усмихнат и успешен ден ви пожелавам!