Калкулатор: Кое е по-изгодно ЕООД или самонает?

Ако получавате доходи от услуги от България или чужбина и се колебаете дали да регистрирате свое ЕООД или да изберете да се облагате като физическо лице, то този калкулатор ще Ви помогне.

Калкулаторът изчислява общата сума на данъците и осигуровките при двата варианта. Отнася се за получени възнаграждения за услуги по извънтрудови договори, свободни професии, занаяти, артисти, авторски и лицензионни възнаграждения, продажба на изобретения, произведения на науката, културата и изкуството от техните автори. Калкулаторът не се отнася за пенсионери и за лица с намалена трудоспособност.

Настоящата публикация съдържа единствено обща информация и не са изследвани всички хипотези. Например, в някои случаи ще бъде задължително да се регистрирате по ЗДДС като физическо лице или чрез фирмата си. Преди да вземете каквото и да е решение или да предприемете каквото и да е действие, засягащо Вашите финанси или бизнес, следва да се консултирате с данъчен консултант или счетоводител.

Счетоводни услуги от Счетоводна Кантора К и К

Виж още по темата тук.

лв.
лв.
или Изчисти

Новини и акценти

Новини и акценти (виж още)

Последно от форума

Трудов договор от дома

38
Не съм запознат с условията за надомната работа, но ако пишете звено на неговия адрес може да възникнат усложнения... например д...

Връщане на работа след уволнение

144
Прочетете това и направете каквото е описано.

ГДД по ЗКПО за 2019год.

60
През 2019г. фирмата няма получени/дадени заеми. В този случай нали не трябва да попълваме Част ХІI – Регулиране на слабата капит...

Фактуриране без нужда от връзка с касов апарат и СУПТО

13735
Супер сте!
Още от форума
Пълен достъп в КиК Инфо
За 7,99 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
група с над 25 000 членове