Да и аз така мисля, че трябва да е, но исках да съм сигурна. Благодаря за отговара.
Лицето е починало на 20.11.2015г. (петък)следобед.  Днес донесоха препис-извлечението от акта за смърт. Заповедта от коя дата да е и считано от кога. Тъй като логично от събота няма как да пуснем заповед...
Служител е в майчинство и искаме да премине да друга длъжност. Питанията и неяснотите са ми следните: Като сключим сега ДС за промяна на длъжността, реално ще влезне в сила откакто се върне на работа. В същото време искаме заместника, който беше досега на тази длъжност да остане на тази същата длънжност на постояннен договор. Как е законно и правилно да оформим  документите? На земестника не може да прекратим поради завръщане на титуляра, а за да го назначим на тази длъжност на постоянен договор, тя води ли се вакантна, след като сега е подписано ДС за смяна, а реално ще е в сила след 5 месеца? А дали може с ДС като променим само основанието - от 68 ал.1 т.3 на 67 т.1 от КТ?
ДО
.....................

ДЕКЛАРАЦИЯ-СЪГЛАСИЕ
от ........................ ............
Г-н/г-жа ........................ ....,
На основание чл.113, ал.3 от КТ с настоящата декларация изразявам СЪГЛАСИЕТО СИ максималната продължителност на работното ми време по трудовия договор за допълнителен труд в ................ на основание чл.111 от КТ, заедно с продължителността на работното време по основното ми трудово правоотношение в ........................ ......., при подневно ичисляване, да бъде повече от 48 часа седмично.

Дата                   Подпис
Ми незнам защо се замислих, че може и по чл.326 ал.1 от КТ. Започнах да си я пиша заповедта на основание чл.328 ал.1 т.10а и връчено предизвестие на...... , но после нещо взех да се замислям.......може би защото е обвързано предизвестието със сроковете по чл.326 ал.2 от КТ.
Здравейте, имаме пуснато презизвестие по чл.328 ал.1 т.10 а от КТ.Сега заповедта със същото основание ли да я пуснем или на основание чл.326 ал.1 от КТ. И в причини за прекратяване: изтичане на предизвестието ли трябва да пишем?
Благодаря, и аз съм на същото мнение, но колежката преди мен ги е връщала.......
След като приключи подбора и събеседването за дадено работно място, задължени ли сме при поискване да връщаме подадените документи обратно. Трябва ли да попълват някакъв вид декларация? Досега не съм връщала .... Замислям се, че ако се връщат и дойдат на проверка, какво реално ще има да показваме като доказателство?
Благодаря  :smile1:.Но в крайна сметка установих, че на стр.5 се вписва датата и  работодателя, който я издал. И без печат съответно. Поне по последни публикувани отговори по този въпрос в МТСП.
От прочетеното разбрах, че се пише продължение на новата книжка, съответно и на всяка страница, че е издадена от нашето учреждение (т.е. продължението е от нас), но не разбрах вписваме ли го в дневника. И друго -съответно лицето има вече едно продължение, съответно това е второ продължение, в новата книжка пак ли пишем продължение или и нещо друго ?
Ок, благодаря  :smile1:. Имам прекратявани договори на това основание, но на договори по чл.114. Незнам, защо сега се замислих, дали е правилното  :noexpression:.
Имам питане относно основанието за прекратяване на ТД. Имаме връчено предизвестие на основание чл.334 ал.1 от КТ (втори трудов договор)  на 25.02. Тръгнах да пиша заповедта за освобождаване, но нещо се зачудих - и тя ли трябва да е на основание чл.334?
Тъй като беше минал малък период от изпитването, затова променихме длъжноста  и дл.характеристика и мисля, че си запазваме правото за изпитването по този начин.
Здравейте, имам нужда от съвет и ще съм благодарна, ако ми помогнете. Имаме лице, което беше назначено по чл.111 от КТ във връзка с чл.70 от КТ, но поради прекратяване на основния договор трябваше да прекратим втория и да пуснем при нас нов договор. Директорът нареди, да е за определен срок от 09.01.2015г. до 30.06.2015г. - приключване на учебната година(става въпрос за учителска длъжност) и срок на изпитване 3 месеца в полза на работодателя. Служителят си подписа ТД, но сега ми изникна питанката, не сме ли в нарушение на ал.3 и ал.4 на чл.68?????
Здравейте, бихте ли препоръчали програмен продукт за граждански договори, с който да се работи леко и не на последно място по-достъпен финансово. Да си има принт на граждански договор, СИС, служебна бележка, справката по чл.73 и декларация 1 и 6 за НАП.
Таня-ЛС
Много Ви благодаря за реакцията!!!
Четох, че "има право", но нашата шефка иска "да не я пишат по вестниците, че прави политически уволнения" и иска да сформира комисия и да има разписани критерии, одобрени от синдикатите. После и всяко име да се коментира с тях...
Нашата "оптимизация" се налага във връзка с чл. 328 ал. 1, т.2 и т.3.
Затова и най-вероятно ще се възползваме от правото си на подбор по чл. 329.
Само дето ... събирам информация сега как документално да бъде оформен този подбор и колко подробно да са разписани критериите...
Здравейте!
Някой разработвал ли е критерии по чл. 329 от КТ?
Как да разпишем оценяването на квалификацията на служителя и равнището на неговата работа?
И изобщо, в какви стъпки е тази процедура по подбор?
Ако някой я е минавал, моля да сподели!
Имаме и КТД и трябва да информираме синдикатите за разработените критерии, те да ги коментират в 7-дневен срок ... и дали трябва да правим комисия с тяхно участие, която да дава оценки?! - това КТД-то не го казва ...