Какво повече да ти кажа по случая, ddqnkova - класически пример на измама, подготвена на базата на оставените дупки в закона..
Още през 2007г., като вече беше приет ЗДДС, в един друг сайт коментирахме на дълго и широко за не малко бели петна или направо да кажа - пропуски в първоначалната му редакция.
Последвалите промени, сякаш не запушиха тия пробойни, а само козметично оправиха и допълниха някои неточности.
И така до сега... както например липсата на подписи в официален данъчен документ.
..
Бил съм с фирми в Германия и Австрия да им окажа съдействие по доставката на камиони, бусове, кранове, платформи и др.техника, и никога западните контрагенти не оставяха не довършени нещата.
Сключваха се договори, вкл. за гаранционно поддържане с подписи и печат, а някъде само с подписи, издаваха Rechnung-и също с подписи и печати на двете страни, с дата на получаване на стоката, а и отделно някъде хората съставяха приемо-предавателни протоколи.
Всичко това се подписваше и се усещаше, че тия хора "там" са наясно и спазват целият технологичен цикъл на сделките..
Но там са "бели" държави...за мен..
А тук..
И до сега в пространството не спира да се говори, че зад най-големите фирми, свързвани с измами и най-вече източване на ДДС, стоят кръгове и хора от най-високо ниво.. Ония там - недосегаемите.. с покровители от най-висок ранг. Никак няма да е чудно, ако това е така..
Да, защото нищо не пречи едни нов закон да е направен така, че от него да се възползват шепа хора. Другото е по подразбиране..
В подкрепа на моите мисли са не една и две поправки на законите, с които се целеше да се облагодетелстват определени хора..
Знем ги тия поправки - "поправката Ванко1", поправките в закона за земеделските земи, относно заменки на земи от горския фонд, с такива на апетитни места по морето и планинските курорти, поправки в ЗУТ, в закона за енергетиката и какво ли не още..
И като финал - законите в държавите на ЕС трябва да са такива, че да защитават интересите на всички граждани в тези страни. Без значение дали е търговец или клиент по дадена сделка.
Аз лично незнам дали някога ще има намеса от европейската комися по нашите закони, но самият факт, че много чужди граждани изпищяха от сделки в Р.България /най-вече имотни, а и други - чисто търговски/ говори, че нещата при нас в тази насока не са в ред и трябва да се оправят.