Фири на оборска тор

18.07.2014, 15:17 4790 0

18.07.2014, 15:17
Публикации: 296 / 52
Преди време доста се чудих какво е съотношението, тъй като е ясно,че има изпарения и ферментация.
Днес попаднах на тази публикация,която може да се използва в заповедта за норми :

http://agronet.bg/agro/tor/6201-promeni-koito-nastapvat-v-oborskiya-tor-pri-sahranyavane.html
Най-кратко казано :

    Пресен оборски тор - сламата от постелята е още здрава с незначително променен цвят.
    Полуразложен оборски тор - сламата е все още запазена, но е крехка и тъмнокафява. Масата му е около 80% от първоначалната. 
    Разложен оборски тор - представлява черна мазна маса, в която не може да се различи постелята. Масата му е около 50% от първоначалната.
    Силно разложен (прегорял) оборски тор - торът е превърнат в рохкава землена маса. Масата му е около 25% от първоначалната.



Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група