А в справката по чл.73 декларирани ли са дивидентите?
Плащането на дивидент не може да окаже влияние върху финансовия резултат за периода.
А това авансово плащане на дивидент не ми се връзва. Щом няма решение значи тези суми не са дивидент.
Не питай за справката по чл. 73. Уместен въпрос всъщност, но не и нея не са я подали. Интересно как някои хора имат сумати години стаж и по 40-50 фирми, и допускат компрометиращи грешки, но това е друга тема.
Аз с моите ограничени познания мисля така. Имаме следните статти записани на 12.2013:
30.12.2013 - статия за "Изплатен дивидент"
31.12.2013 - статия "Начислен дивидент"
31.12.2013 - статия "Начислен данък дивидент"
Има и банков превод на данъка, но да приемем, че с единната сметка и сегашните промени, никои не гледа за какво се превежда, а само по конкретната сметка колко пари има.
Впрочем решението на Общото събрание е само една "проформа" него винаги може да си го изманипулираш, понеже би имало значение само, ако тръгнат да ти правят подробна проверка. Мен проблемът ми е:
Най - малкото тази "Начислен дивидент" има следното контиране 122/425, "Изплатен дивидент" - 425/501.
При това положение, какви промени трябва да се направят, че подадения Финансов отчет за 2013 година, да е правилен? Няма ли да се измени Балансът и ОПР-то?
А за авансовия дивидент:
http://taxavoid.eu/advice/divident-navsyakade-ipo-vsqko-vreme