Поискаха ми писмо, което да приложат към делото
ЧСИ щял да даде резолюция на база това писмо. Интересно какво ще напише ... ще ви уведомя. Още веднъж да ви попитам - брутното възнаграждение е над МРЗ, но нетно е под 420 лв . При това положение не се удържа нали?
Да, при това положение - с нетно възнаграждение под МРЗ не удържате. Аз държа да се изпрати еднократно и своевременно уведомително писмо до ЧСИ , позовавайки се в него на тълкувателното решение, посочвам, че при промяна на възнаграждението ще удържа своевременно и в съответните размери дължимите суми, възпитано завършвам, че оставам на разположение и в очакване на допълнителни указания(каквито не съм получавал никога), отделно прилагам справка за брутно и нетно възнаграждение, за да е видно черно на бяло и толкоз...
Сега, за да сте максимално коректни и към работника си, е редно изрично и недвусмислено да го уведомите, че това, че вие не му удържате не означава, че той вече няма ангажименти. Добре е той сам да предприеме погасителни действия, защото в подобни ситуации съдиите не спят и прибягват до запори на сметки, продажби на движимо и недвижимо имущество - да не излезете вие криви накрая пред него, че не сте му удържали...
Всъщност и преди решението постъпвах точно така, но тогава се позовавах на т. нар. "островно право" - решения по отделни съдебни решения, които общо взето отразяваха една устойчива съдебна практика да не се удържа в подобни случаи...