Съдя от това, че по фактури за аванс имам 300 000 лв на което е начислено ддс, а стойността на сделката е 1 000 000, декларирано е че е получена сумата, но не и по счетоводни регистри, не знам с каква информация управителя е разполагал за да потвърди плащането в размер на 1 000 000, но в счетоводния отдел има по 412 едва 300 000 лв, докато в нот.акт пише, изплатена изцяло преди сделката, как да начисля ддс след като не знам преди години какво е ставало и какво се е случвало, дали не е начислен? На какво основание да начисля ДДС при положение, че управителя декларира едва ли не авансовата наличност на цялата сума,което предполага и предварителното начисляване на ддс
п.с. ако цялата сума беше наистина изплатена предварително щях просто да приспадна аванс -1 000 000 и 4532 на 0.тъй като нямам нито аванс за цялата сума трябва да начисля ДДС , а 411 да стой със салдо,което никога няма да оправя и да отчета целия приход съответно..така или иначе прихода задължително трябва да отчета и в двата случая