Болничен на лице с няколко правоотношения

02.08.2017, 11:14 1562 0

02.08.2017, 11:14
Публикации: 61 / 2
Здравейте, нещо много се обърках и предполагам и въпросът ми ще е объркан, за което се извинявам.

Имам лице работещо на основен трудов договор + допълнителен трудов договор при втори работодател + ДУК + получава доходи, като самоосигуряващо се лице, в качеството си на собственик на ЕООД.

През юли излиза в продължителен болничен. Има само три отработени дни. По принцип осигуряването му на основния трудов договор е на максималния размер на осигурителния доход.

За юли за 3 отработени дни и за 3 дни платени дни от работодателя осигурителният му доход е определен пропорционално и сумата е около 690 лв + около 328 лв осиг.доход за здравно осигуряване при нетрудоспособност.

Осигурителни вноски за отработените 3 дни и 3 -те дни от работодателя при втория трудов договор и ДУК и 3 отработени дни като самоосигуряващ се не би следвало да се дължат /изобщо не съм убедена в това/, но ми се струва, че здравни осигуровки при нетрудоспособност ще трбява да внесат всички. Така за здравно осиг.доход ще е 690 + 328/първи тр.дог/+328 /втори тр.договор/+328/ДУК/+394 /самоосигуряващ се/

Ако изобщо има нещо вярно в това, какво трябва да декларира при останалите работодатели? Към момента има подадени декларации, че се осигурява на максималния осигурителен доход.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група