Свободна професия - проджби в чужбина

21.10.2017, 16:57 1868 1

21.10.2017, 16:57
Публикации: 4 / 0
Здравейте, смятам да започна дейност като лице упражняващо свободна професия - да изработвам лично лампиони и др. подобни изделия и да ги продавам в чужбина /в EU страни, но не само/ на физически лица през различни платформи като Амазон и др. В допълнение работя на трудов договор с пълно осигуряване.
Имам следните въпросът:
1. Ако месечните приходи от допълнителната дейност са под МРЗ трябва ли да се регистрирам като лице упражняващо свободна професия и ако не то как да отчитам тези приходи и какви такси, данъци, осигуровки дължа? Имам ли възможност да си спестя още едно осигуряване?
2. В случай че приходите са над МРЗ и/или трябва да се регистрирам като лице упражняващо свободна професия има ли някакви специални изисквания във връзка с това, че ще продавам в чужбина на физически лица, например регистрация по ДДС, подават ли се някакви допълнителни декларации, отчети.
3. По какъв начин удостоверявам и доказвам какъв е точно прихода от тази дейност, с какви документи при положение, че сумите ще се превеждат по личната ми банкова сметка

Благодаря предварително.
#1 | 21.10.2017, 17:48
Публикации: 9339 / 1571
Само едно ще кажа - няма значение дали доходите са под или над МРЗ. И в двата случая е едно и също.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група