Лице упражняващо свободна професия

13.10.2018, 20:47 1625 1

13.10.2018, 20:47
Публикации: 233 / 1
 Здравейте!
Лице работещо на трудов договор,  желае да извършва консултански услуги в сферата  на предлагане и продажба на  медицинска козметика.
Достатъчно ли е да се регистрира като лице упражняващо свободна професия в регистър Булстат. Освен документ за самоличност какво следва да се представи документи  който определят нужната квалификация?
С получения Булстат   декларация за започване на осигуряване и какви осигуровки следва да се внасят?  Декларация образец 1 и 6 подават ли се ?
Благодаря?


#1 | 13.10.2018, 22:43
Публикации: 9299 / 1558
Достатъчно ли е да се регистрира като лице упражняващо свободна професия в регистър Булстат. - да
 Освен документ за самоличност какво следва да се представи документи  който определят нужната квалификация? - попитайте в АВ. Ако дейността е свързана с някаква професия  -обикновено изискват.
С получения Булстат   декларация за започване на осигуряване и какви осигуровки следва да се внасят?  - подава се декларация за начало на самоосигуряване и се внасят осигуровки като за СОЛ
Декларация образец 1 и 6 подават ли се ? - подават се.

ПП  Погледнах историята Ви във форума. Имате въпроси за СОЛ, въпроси в областта на ТРЗ и данъците... А сега задавате такива въпроси... на които ми е неудобно да отговарям :(
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група