Некомпетентен счетоводител

10.08.2021, 12:26 1068 2

10.08.2021, 12:26
Публикации: 0 / 0
Здравейте!

Имам съмнение, че моят счетоводител не е компетентен. Висшето ми образование е икономическо, имам основни познания по счетоводство. Струва ми се, че нещата които ми говори не са верни. Започнах да искам второ мнение от приятели, които са счетоводители. Съмненията ми започнаха да се потвърждават. Как най-лесно бих могъл да прекратя отношенията си с него? В момента изобщо не съм убеден, че всичко със счетоводството на фирмата ми е наред. Другият ми въпрос е: счетоводителите не се подлагат на изпити, които да доказват че са компетентни. Има ли изобщо институция, която да следи тяхната дейност?
#1 | 10.08.2021, 14:41
Публикации: 668 / 83
Ами то и тука може да сме некомпетентни, знае ли човек. А на мен ми се струва, че просто не го харесвате. За да проверите счетоводството може да му се направи одит от друг счетоводител или одитор. Интересно ми е вие в качеството на какъв питате и какъв изпит сте държали за тази длъжност?
#2 | 13.08.2021, 00:46
Публикации: 9298 / 1557
Щом смятате, че счетоводителят Ви е некомпетентен, сменете го. Как точно може да стане това сигупно е записано в Договора за счетоводно обслужване, раздел Прекратявяне на договора.
Наистина никой не изпитва счетоводителите и не оценява техните практически действия, но и никой не изпитва лекарите, инженерите, ... Вероятността да попаднете на некомпетентен лекар, инженер или строител е също толкова голяма. Само че в единия случай загубите воже да са само финансови , а в другия може да се простите и с живота си. Шанс .
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група