Възникнаха ми два въпроса : Единият е, че двама съдружници / СОЛ и двамата / в ООД, чийто предмет на дейност е събиране, обработка и продажба на диворастящи гъби , са си заплатили съответните суми в подразделение на горските стопанства - 110 лв. за осигуряване, 30 лв. такса и 35 лв. алтернативен данък. Дружеството от м.октомври 2023 г. не работи и преустановихме дейността с подаване на съответните ОКД 5. От началото на м.май тази година започна събирането на гъби и при тази ситуация трябва да възобновим дейността на ООД-то. Реших, че поне за единият съдружник трябва да подадем ОКД 5. Получава се, че за него ще има осигуряване на две основания - като събирач на диворастящи гъби и като СОЛ . Моля за коментар , колеги, правилно ли постъпваме. И вторият ми въпрос е във връзка с едно от последните заседания на НС , къде не успях да чуя изцяло - взе се някакво решение за тези гъбари и фирмите, които изкупуват гъби. До този момента не съм установила обаче точно какво ново се е случило в този бранш, имаше протести ...?!?!