Казус с ООД

Днес в 03:57 128 3

Днес в 03:57
Публикации: 2 / 0
Здравейте, имам следния казус. За стартиране на услуга на франчайзов принцип, от франчайза искаха да се регистрира фирма. Аз и още един човек създадохме ООД преди 5 месеца. За три месеца франчайза ни осигури нищожен обем от работа и след калкулиране на приходите след комисионна за франчайза и след деленето на прихода на две, просто нямаше смисъл да продължаваме. Остана фирмата. Приходите във фирмената сметка са около 450
 лева общо за този период. Не сме регистрирани по ДДС. Само, че не сме водили и счетоводство и не внасяли осигуровки. Чисто финансово просто няма как да си позволим и двете. Сега ясно ми е, че ще бъда нахокан защо не е помислено добре и защо не е предвидено, че ще има такива разходи, но каквото било, било. Кал бихме могли да се отървем от тази фирма и има ли начин осигуровките да се избегнат. Обърнах интернета и не успях да намеря нещо точно по моя случай.
#1 | Днес в 08:15
Публикации: 9585 / 1628
"Отърваването" от фирмата е само чрез закриване. То е свързано с определена процедура и проверки от НАП и НОИ.
Изход: оставете фирмата да ди съществува и не упражнявайте дейност (нито приходи, нито разходи) поне 5-6 години за да мине давност и после закривайте.
Междувременно подайте дукларации за неактивност към статистиката и ТР.
А за годината (годините), през която сте имали дейност - отчети в НСИ и ТР и ГДД в НАП
#2 | Днес в 08:44
Публикации: 2 / 0
Добре, а кога се подават тези отчети, в края на годината ли? От април до юли фирмата е извършила някаква дейност, макар и символична. Документи и фактури не сме издавали никакви, нямам идея франчайза от чие име е издавал фактурите. И най-важното - дължим ли някакви санкции?
#3 | Днес в 08:53
Публикации: 12136 / 2236
Неподаването на различни декларации и отчети винаги е съпроводено със санкции. Намерете си счетоводител, защото не бихте се справили с цялата информация и изисквания за подаване дори на нулевите отчети - глобите биха надвишили икономиите на средства. Минимум ще получите подробна информация къде, какво и кога - не става по форумите, това са вече съвсем конкретни неща. И най-важното - преценката какво има да се подава ще направи човек като прегледа наличните ви документи, колкото и малко да са.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група