Заповед за преместване на работник в друг град.

Вчера в 15:14 144 7

Вчера в 15:14
Публикации: 4 / 0
Здравейте,
в ТД пише, че мястото на работа е на териротията на РБ, без да се посочва конкретен адрес, тъй като при назначаване, фирмата не разполагаше с такъв. Работата се извършва дистанционно, от разстояние цели две години. В началото на м.11 получавам обаждане, че ще бъда съкратена, поради намаляване обема на работа. Съгласявам се и предлагам да ми изготвят документите, за да бъда съкратена по съответния чл. (328) През следващите две седмици нямам информация от тях, не ми отговарят на обажданията. Никой нищо не знае.
На 7.11 получавам уведомление и заповед, че считано от 11.11 следва да извършвам трудовите си функции в офис в друг град. Самотна майка с дете.

Какво да направя, за да защитя правата си?
#1 | Вчера в 16:20
Публикации: 122 / 23
Явно работодателят ви иска да ви освободи по този член от Кодекса на труда
Прекратяване на трудовия договор от работодателя с предизвестие
 15 промени
Чл. 328. (Изм. - ДВ, бр. 21 от 1990 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл. 326, ал. 2 в следните случаи:
7. при отказ на работника или служителя да последва предприятието или неговото поделение, в което работи, когато то се премества в друго населено място или местност;
Първо обаче, работодателят ви трябва да ви отправи едномосечно предизвестие за това. /Размера на дните на предизвестие си ги вижте от трудовия договор, може да е 1, 2 или три месеца. Най- често е един месец/.
#2 | Вчера в 16:23
Той предполага, че вие ще откажете да работите в друго населено място. И ако иска да ви съкрати по чл.328, ал.1, т.7, трябва обаче да ви връчи едномесечно предизвестие, и след като то изтече ще ви съкрати.
#3 | Вчера в 16:27
Не, иска да ме съкрати по чл. 325, за да не изплаща обезщетение.

Затова ме принуждава да сменя работното място. 
Ако не се явя на датата в офиса вероятно ще има основание да ме уволни.
Някакви идеи как се процедира в такива случаи?

#4 | Вчера в 16:32
чл.325 (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 325 - ДВ, бр. 7 от 2012 г.) Трудовият договор се прекратява без която и да е от страните да дължи предизвестие:

1. по взаимно съгласие на страните, изразено писмено. Страната, към която е отправено предложението, е длъжна да вземе отношение по него и да уведоми другата страна в 7-дневен срок от получаването му. Ако тя не направи това, смята се, че предложението не е прието;

чл.325 , е по взаимно съгласие не е съкращаване, ако вие не подпишете съгласие за работа в друго населено място, той трябва да ви съкрати по чл.328, ал.1 т.7
#5 | Вчера в 16:37
Не мога да подпиша такава декларация, тъй като такова предложение не е отправяно към мен. Получих "Заповед" - без място за подпис от служител. В ТД пише: работно място: България или др място, определено от Възложителя. Заплетен казус.
#6 | Вчера в 16:57
Възложител е при гражданските договори, при трудовите е Работодател. Няма как работното място да е "България и друго", трябва да е посочено точно- конкретно работно място. Ако се работи от вкъщи / а не в офис на фирмата/трябва да е посочено в трудовия договор.Работно място "България и друго" е много несериозно, той може да ви каже да работите от Хаваите примерно. Обърнете се към инспекция по труда, те ще ви помогнат.
#7 | Вчера в 17:49
Оттам ми казаха, да ги съдя   :smile1:
Благодаря Ви за помощта!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група