СД по ДДС при починал собственик на ЕООД

Днес в 11:17 113 3

Днес в 11:17
Публикации: 4 / 0
Здравейте,
 за съжаление едноличния собственик на капитала на дружество почина, като дружеството е регистрирано по ДДС. Разполага се с със Смъртен акт и Удостоверение за наследници. При всички положения наследниците няма да успеят да внесат необходимите промени в Агенция по вписвания до 14-то число на месеца.

Ел. подпис с който до този момент са подавани СД по ДДС е на ФЛ-починалия и вече е не активен!Как мога  да подам ДДС-то в ТД на НАП преди да бъдат вписани като такива в АВ? И имам ли някакви други възможности преди вписването?
Може ли да се подаде СД по ДДС по пощата към съответния ТД на НАП като се приложи сканиран смъртен акт и удостоверение за наследници?
#1 | Днес в 14:08
Публикации: 7 / 2
За съжаление преди 3 месеца имах подобен случай.
На ел.поща на съответното ТД на НАП изпращате писмо с кратко описание на случая.
Прикачвате :
-файла със СД по ДДС и дневниците
-смъртен акт
-удостоверение за наследници

Давате телефон за връзка.

НАП служебно си въведоха декларацията по ДДС.
Нямаше негативни последствия /санкции за неподаване в срок/.
#2 | Днес в 15:58
Публикации: 4 / 0
Благодаря ви за изчерпателния отговор!
Относно описанието на случая може ли да ми изпратите примерно !
#3 | Днес в 17:56
Публикации: 7 / 2
Аз пратих това писмо на ел.поща на ТД на НАП-София -  на тази - td_sofia_grad@ro22.nra.bg

Здравейте.
Пише Ви ..........-счетоводител на регистрирано по ЗДДС дружество .................... с ДДС номер ............
Едноличният собственик на капитала на ................ - ........................ с ЕГН ...................... почина на ................ г.
Единствен негов наследник е ........................ . с ЕГН ........................ .........
Предприети са действия по поемане на дружеството от наследника, но до 14.11.2024 г. няма да успеем да мине вписването на промените в Търговски регистър, упълномощаването ми от новия управител и упълномощаването ми за ползване на електронните услуги на НАП.

Поради това Ви изпращам декларацията по ДДС за м.Октомври 2024 г., в т.ч. :
-файл "DEKLAR"
-файл "POKUPKI"
-файл "PRODAGBI"

Прикачвам също и :
-файл "Пълномощно" - нотариално завереното ми пълномощно от ........................ ., въз основа на което до момента съм подавала декларации от името на ........................ ....................
-файл "Акт За Смърт"
-файл "Удостоверение За Наследници"

Телефон за връзка : ........................ ....

======================
Аз подавах документите чрез моя електронен подпис въз основа на упълномощаване.
След смъртта на едноличния собственик прецених, че пълномощното ми вече не е валидно. Нищо, че реално все още имах достъп до ел.услуги на дружеството.  И пратих документите по този начин. Приеха ги.

Впоследствие новият управител ми направи ново пълномощно и отново подадох заявление за ползване на ел.услуги на НАП вече на база новото пълномощно от новия управител.

Вие преценете как да промените текста съобразно ситуацията при Вас.

Успех
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група