Аз пратих това писмо на ел.поща на ТД на НАП-София - на тази - td_sofia_grad@ro22.nra.bg
Здравейте.
Пише Ви ..........-счетоводител на регистрирано по ЗДДС дружество .................... с ДДС номер ............
Едноличният собственик на капитала на ................ - ........................ с ЕГН ...................... почина на ................ г.
Единствен негов наследник е ........................ . с ЕГН ........................ .........
Предприети са действия по поемане на дружеството от наследника, но до 14.11.2024 г. няма да успеем да мине вписването на промените в Търговски регистър, упълномощаването ми от новия управител и упълномощаването ми за ползване на електронните услуги на НАП.
Поради това Ви изпращам декларацията по ДДС за м.Октомври 2024 г., в т.ч. :
-файл "DEKLAR"
-файл "POKUPKI"
-файл "PRODAGBI"
Прикачвам също и :
-файл "Пълномощно" - нотариално завереното ми пълномощно от ........................ ., въз основа на което до момента съм подавала декларации от името на ........................ ....................
-файл "Акт За Смърт"
-файл "Удостоверение За Наследници"
Телефон за връзка : ........................ ....
======================
Аз подавах документите чрез моя електронен подпис въз основа на упълномощаване.
След смъртта на едноличния собственик прецених, че пълномощното ми вече не е валидно. Нищо, че реално все още имах достъп до ел.услуги на дружеството. И пратих документите по този начин. Приеха ги.
Впоследствие новият управител ми направи ново пълномощно и отново подадох заявление за ползване на ел.услуги на НАП вече на база новото пълномощно от новия управител.
Вие преценете как да промените текста съобразно ситуацията при Вас.
Успех