Калкулатор ДОО и ДЗПО

24.01.2025, 12:47 381 4

24.01.2025, 12:47
Публикации: 6 / 1
Здравейте! Има ли лесен начин(вид калкулатор), по който мога да изчисля точната сума на задълженията ми по ДОО и ДЗПО, тъй като в СПРАВКА ЗА СТАТУС НА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ КЪМ 23/1/2025 Г. за периода 1997-2024(от 1996 до 2004 съм била студентка и не знам защо и този период стои непокрит, бихте ли пояснили причината, ако имате такава възможност) на мое име излизат 40 месеца с липсващи вноски(от 2020 до сега съм била безработна, без право на борса, с редки прекъсвания и се водя самоосигуряващо се лице, предполагам :-)?
За здравното осигуряване в сайта на НАП има съществуващ калкулатор и го ползвам редовно, но за ДОО и ДЗПО такъв не открих, а само таблици с проценти за различните категории и години. Информацията би била много полезна за мен. Благодаря предварително!
#1 | 24.01.2025, 14:00
Публикации: 48 / 2
Да има много лесен и безплатен начин. Посетете страницата на НАП и прочетете всичко за доо и дзпо и ще разберете .
Осигуряване
Страницата съдържа информация за видовете осигуряване и вноски

Здравно осигуряване
Здравното осигуряване предоставя основен здравен пакет, гарантиран от държавата

Здравно осигурени лицаВнасяне на здравни осигуровкиОсигурителен доход за здравно осигуряванеВъзстановяван е на здравноосигурителни права
Държавно обществено осигуряване
Социално осигуряване за общо заболяване, майчинство, пенсии, безработица, трудови злополуки и професионални болести

Осигурени лица за ДОООсигурители и самоосигуряващи сеРазмер на осигуротелни вноски за ДОООсигурителен доход
Допълнително задължително пенсионно осигуряване
Допълнителното задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) е вторият стълб на пенсионната система.

Осигурени лицаОсигурителни вноскиПрава при осигуряванеМоят фонд е
Осигурителен доход
#2 | 24.01.2025, 18:40
Публикации: 9864 / 1707
.от 1996 до 2004 съм била студентка и не знам защо и този период стои непокрит, бихте ли пояснили причината, ако имате такава възможност   
Докато сте била студентка кой, мислите, Ви е осигурявал за ДОО и ДЗПО? Ако не сте работили по това време (на трудов договор, граждански договор, собствена фирма....), значи не сте подлежала на осигуряване за пенсия.
#3 | 25.01.2025, 22:35
Публикации: 6 / 1
Напротив, университетът ме е осгурявал, но само до навършване на 26 годишна възраст, това ми поясниха от НАП, така че не е било нужно да работя, за да бъда осигурявана. Освен това, по отношение на горния ми въпрос, от НАП ми потвърдиха, че всъщност безработно лице без право на борса не внася ДОО и ДЗПО осигуровки, а само здравни такива.
#4 | Вчера в 00:37
Публикации: 9864 / 1707
Университетът Ви е осигурявал само здравно. Не и за ДОО и ДЗПО
Има си правила.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група