Изчисление майчинство/ болнични

Вчера в 07:55 198 2

Вчера в 07:55
Публикации: 5 / 0
Здравейте,
Може би въпросът ще е елементарен за работещите в сферата, но имам нужда от потвърждение относно изчисление на майчинство и болнични.
Брутните ми доходи по тр.договор за  24 месеца непосредствено преди излизане в болничен 45 дни за раждане са 18 м х 5200 лв и 6м х 7200лв.
Използвах калкулатора на Нои за майчинство,но не мисля,че той изчислява периода с болнични листи от 135 дни, които предшестват отпуска за отглеждане на дете.
Моля за потвърждение дали обезщетението за тези 135 дни ще бъде  изчислено като болничен -80% процента от среднодневното брутно възнаграждение и каква би била ориентировъчната сума?
При горепосочените параметри, каква би била сумата и за евентуалното майчинство след периода на болничните?
Благодаря предварително за помощта
#1 | Вчера в 08:17
Публикации: 9957 / 1733
Сумите, които посочвате като възнаграждение са над максималния осигурителен доход. Ограничете ги да максималния осигурителен доход за съответния период (дохода, върху който са внасяни осигуровки)
Обезщетението за бременност и раждане е в един от същ размер от 45-ия ден преди термина до първия рожден ден на детето (с вариации за преждевременно или късно раждане) - общо 410 дни
#2 | Вчера в 09:42
Публикации: 5 / 0
Благодаря! Логично да е така, както казвате, не разбирам защо са тогава периодите с болничните листи, които ппц би трябвало бидейки болнични да се изчисляват на друга база. Все едно де! Благодарности отново 🙏
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група