ГФО в ТР

Днес в 13:49 197 4

Днес в 13:49
Публикации: 134 / 8
Здравейте,
как процедирате с подписите на отчети за клиенти в други градове?
Обмислям аз да подпиша отчета с ел. подпис и те да го върнат подписан от тяхна страна. Някои правил ли го е и приемат ли ги от ТР?
#1 | Днес в 15:23
Публикации: 33 / 3
Бях звъняла преди време да попитам дали приемат електронно подписани отчети. Отговориха ми, че трябвало да е ръчно поставен подпис. Аз карам клиента да подпише ръчно и после да сканира.
#2 | Днес в 15:29
Публикации: 307 / 54
От две години всичките ми отчети са подписани с електронен подпис, когато всички подписващи разполагат с такъв. Дори и отчетите, подлежащи на задължителен одит. Нямало е проблем в ТР.

Допълвам, че май не разбрах точно въпроса.
Всички страни подписват по един и същ начин - или всички с ел. подпис или всички на хартия. Смесен вариант не е ок, защото вече не е електронен документ.
#3 | Днес в 16:31
Публикации: 208 / 31
на мен някой минаха, но тази години ми върнаха 5 да ги подпиша на ръка.   Указнието беше следното "Годишният финансов отчет следва да се представи или подписан със саморъчно положени от  ръководител и съставител подписи или като електронен документ, като подписите както на  съставител, така и на ръководител следва да са електронни и да позволяват извършване на  проверка на валидността и авторството на положените електронните подписи."   Питам ги, нали пдф формата е подписан и с двата електронни подписа.  Отговор - не отговаря на изискванията на елетронен документ и не можем да направим проврека.  Подписах ги на ръка и подадох Ж1.
#4 | Днес в 16:37
Публикации: 164 / 26
  Питам ги, нали пдф формата е подписан и с двата електронни подписа.  Отговор - не отговаря на изискванията на елетронен документ и не можем да направим проврека. 

Този отговор е смехотворен ако наистина са дали такъв.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група