Отложено ДДС

Вчера в 12:58 273 4

Вчера в 12:58
Публикации: 145 / 2
здравейте,налага се да отложа ДДС с цел да избегна искане за въстановяване,въпросът ми е когато реша да го включа в някой от следващите 12 месеца,имам ли право на 3 месечния период за прихващане или трябва в месеца,в който съм го включила да го подам за възстановяване? и още нещо относно сроковете -ако фактурата е с дата  юли 25г. и аз го включа в юли 26г ще имам ли право на тримесечния период или трябва да го включа в този случай най-късно в м.май 25г. ?
#1 | Вчера в 13:47
извинявам се последното е м.май 26г
#2 | Вчера в 15:52
Публикации: 12626 / 2422
С включването на фактурата в дневник покупки в данъчния период, когато е издадена или в един от следващите 12 Вие упражнявате на практика правото си на данъчен кредит. Резултатът за този период вече е отделен момент и там си има отделна процедура, която не обвързвайте с предходната.
#3 | Вчера в 16:48
значи мога да я включа в последния разрешен месец-юли 26г и в август и септември 26г да приспадам данък за внасяне от отложеното ддс,правилно ли ви разбрах?
#4 | Вчера в 17:00
Публикации: 12626 / 2422
значи мога да я включа в последния разрешен месец-юли 26г

Да, можете.

в август и септември 26г да приспадам данък за внасяне от отложеното ддс,правилно ли ви разбрах?

С включването през юли 2026 вече сте приспаднали данъчния кредит, който е бил отложен. Резултатът по СД ЗДДС е с приспаднатото отложено ДДС по ф-рите.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група