Здравейте,на борсата съм от м. май и получавам обезщетение в доста приличен размер.Предлагат ми работа на 4 часов работен ден, като и от НОИ и от БТ казаха, че ако съм на 4 часов работен ден и получавам под минималната работна заплата от НОИ ще ми превеждат 50 % от обезщетението.Чуденката е дали заплатата, на която трябва да ме назначат за 4 часа е 1077 лв или на 538 лв ? Благодаря предварително
Заплатата е както си я договорирате, но не под 538,50
За да получавате обезщетение трябва заплатата да е по-малка от 1077 лв.
Благодаря. Че счетоводството не беше и чувало за тази възможност
Ако 1077 е за 8 часов работен ден, респективно за 4 часов трябва да е наполовина, или поне така си мисля аз...
Да погледнат чл.54б, ал 6 от КСО.Това важи само за минималното възнаграждение Има хора, дето за 4 часа вземат по 2-3000 лв Само да Ви напомня: кано започнете работа по трудовия договор, имате 7-дневен срок да уведомите НОИ, за да коригират размера на обезщетението
Не всеки може да огрее навсякъде, особено, когато не е имал казуси и причини да търси.Колко колеги шляпат извънтрудовите какво им дойде, да не говорим за СОЛ-овете колко незапознати има. Напълно нормално е, не можем да огреем навсякъде и всичко