Два трудови договора и връщане на работа по време на майчинство

Вчера в 22:44 19 0

Вчера в 22:44
Публикации: 1 / 0
Въпросът ми е следният, ще съм много благодарна ако някой може да ми отговори, защото никъде не мога и не получавам точна информация: Работя и се осигурявам на два трудови договора в различни фирми от дълги години, без промяна при работодателите, втора година отпуска по майчинство съм, като при навършване на 1г.6м на детето се върнах и възстанових на работа по основния трудов договор. Длъжна ли съм да се върна на работа и по втория трудов договор, защото след разговор със счетоводството на втората фирма ме възстановяват принудително на работа от датата на връщане по първия трудов договор по тяхно твърдение, че трябва да се върна и там на рабата от същия ден, в който съм се възстановила по основния трудов договор. Отделно в този вариант имам ли право на 50% обезщетение по майчинство(чл.54), което започнах да получавам до изтичане на втората година или всички плащания от НОИ се стопират със задна дата и ще трябва да възстановя получените до момента суми. Благодаря предварително на отзовалите се!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група