Пропуснато прекратяване на трудов договор в НАП

Днес в 14:30 276 5

Днес в 14:30
Публикации: 10 / 1
Здравейте, пропуснала съм да подам справката за прекратяване на трудов договор. Каква глоба да очаквам за това нарушение?
#1 | Днес в 15:04
Публикации: 256 / 58
Ако работодател не е подал ЕТЗ в тридневния срок от сключването или изменението на трудовия договор и в седемдневния срок от неговото прекратяване, вписване в Регистъра на заетостта се извършва само след влязло в сила задължително предписание от контролните органи на инспекцията по труда (ГИТ).

https://otgovori.info/nakazania-inspekcia-po-truda/
#2 | Днес в 15:50
Публикации: 40 / 20
Излизали сме от тази ситуация като се подава напускането към момента, а после се подава корекция на записа с по-старата дата. И се молиш да не те глобят.
Това ставаше с уведомленията преди, сега - не знам.
#3 | Днес в 15:57
Публикации: 256 / 58
преди с уведомленията съм подавала прекратяване със задна дата за период отпреди 3 години, ставаше, ама сега :)  .
#4 | Днес в 16:14
Публикации: 10 / 1
Благодаря за отговорите! Няма да се размина без ходене в ГИТ за предписание, но се надявам да няма глоба, или поне да е някаква минимална, а не стандартните по КТ.
#5 | Днес в 17:24
Публикации: 40 / 20
Благодаря за отговорите! Няма да се размина без ходене в ГИТ за предписание, но се надявам да няма глоба, или поне да е някаква минимална, а не стандартните по КТ.

Не се подвеждайте, глобата е  1500 -15000 лева. Освен ако не смятате 1500 лв за минимална.
Уведомленията за постъпване и напускане се третират еднакво.
Или изчакайте една година, когато вече няма да могат да Ви глобят, или опитайте по заобиколен ред.
Поне пробвайте да подадете с платформата, а после ходете в ИТ.
Мисля, че беше една година давностния срок на тези нарушения. Трябва да се провери.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група