Прекратяване на ТД с дете под 3г - кой член?

Днес в 18:51 47 2

Днес в 18:51
Публикации: 2 / 0
Здравейте, работодателя ми иска да ме съкрати. Предложи ми обезщетение, с което съм съгласна.

Проблема е, че предложи чл. 331, по който няма да мога да се възпозлвам от обезщетение за безработица, а аз искам да се подсигуря, че ще мога защото с дете на 1.5 г ще ми е трудно да си намеря бързо работа. Работодателя е съгласен да не е 331, но не иска да чака разрешение от Инспекция от труда, което според него е бавно и може и да му откажат.

Има ли друг член по който може да ме съкрати, така че аз да получавам 60% обезщетение, а той да не минава процедурата с ИТ?
#1 | Днес в 19:36
Публикации: 10478 / 1849
Е, и при прекратяване по чл.331 ще имате право на обезщетение за безработица. Вярно - само 4 месеца по около 380 лв. Но пък за сметка на това сега ще получите 4 заплати накуп.
Нямам представа колко точно стаж имате и каква е била заплатата Ви през последните 24 месеца, но 4 заплати са повече от 6 месеца по 60% от тази заплата. Напомням, че обезщетението за безработица не е 60% върху последната заплата, а от средния осигурителен доход 24 месеца назад.
Та си направете сметка кое ще е по-изгодно за Вас.

ПП  Колко време работите на тая длъжност?
#2 | Днес в 19:50
Публикации: 2 / 0
Имам 5 г стаж при сегашния работодател и 18г общо. При пълно обезщетение ще получавам 60% за период от 12 месеца, не 6. Наистина, ще получа 4 заплати накуп, но пазара на труда е доста обострен към майки на деца под 3-4 г (разбираемо, всеки си гледа бизнеса). Има голям шанс да минат месеци, преди да си намеря нова работа и ми се иска да мога да се възползвам от въпросното обезщетение
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група