Разяснение относно помощ от роднина при закупуване на имот

Днес в 10:29 197 7

Днес в 10:29
Публикации: 2 / 0
Здравейте,

със съпругата ми планираме закупуване на имот за лично ползване с кредит. Моята леля иска да ни помогне финансово в самоучастието. Как е най-правилно да се постъпи? Тя иска да преведе сумата, която иска да ни дари безвъзмездно, предварително, по моя сметка. Правилно ли е да я преведе на мен? Или е по-правилно да я преведе направо на собственика на апартамента, който решим да закупим? Или има друг, по-правилен подход?

Благодаря за отзовалите се!
#1 | Днес в 11:18
Публикации: 249 / 34
Аз бих ги взела в брой и лично бих си ги внесла по моята банкова сметка , за да не изпадаме в полемики , ако не искате да плащате данъци или пък ако не искате лелята да е частично собственик на имота ви .
#2 | Днес в 11:41
Публикации: 2 / 0
Какъв произход на средствата ще декларирам при този вариант?? Ако ги пиша "дарение", което е вярното, не попадам ли в същата хипотеза, като да ми ги преведе по банка?
#3 | Днес в 11:54
Аз бих ги обяснила като мои и на съпруга ми спестявания през годините. Плюс това си направете сметка на  колко пъти можете да си ги внесете в банката  без да изпадате в обяснителен режим . 
#4 | Днес в 11:57
Аз бих ги ( и съм ги обяснявала ) обяснила като мои и на съпруга ми спестявания през годините. Зависи колко са общо де ,  частично може да ги обясните  , другата част - не . Плюс това си направете сметка на  колко пъти можете да си ги внесете в банката  без да изпадате в обяснителен режим .
#5 | Днес в 12:02
Публикации: 4938 / 891
Спестявания в брой добре, ама ако са получавали заплатите по банка и не са теглени много-много, а са плащали с карта, и не са декларирали други доходи, които могат да са източник на спестяванията, пак може теоретично да се наложат обяснения. Е, разбира се, зависи и от сумата, едно е да "спестиш" 10 хил., друго е 100 хил. :)
#6 | Днес в 12:14
Ние незнаем , така че човека да си прецени кое му е възможно . Просто предложения .
#7 | Днес в 13:06
Публикации: 12749 / 2461
Бих предпочела в подобен случай банков превод от дарителя на дарения с основание дарение.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група