Фирмен апартамент и основен ремонт за 1/3 от стойността му

Днес в 09:30 67 2

Днес в 09:30
Публикации: 3 / 0
Здравейте,
Закупили сме  апартамент 2021, ползвали сме ДК , не е отдаван под наем до момента. Сега му предстои  основен ремонт за около 1/3 от стойността му, ново обзавеждане и подмяна на всичко в него.  Възникват ми  въпроса:
1. Има ли вариант този ремонт да се отчита, като текущ, а не в увеличение на стойността, въпреки че повече клоня на увеличение на стойността?

Благодаря на отзовалите се.
#1 | Днес в 09:47
Публикации: 324 / 90
Всичко зависи от същността на ремонта. Ако е нямало плочки и сега поставяте - увеличаване на стойността. Ако е имало, но са повредени и ги подменяте - текущ разход. Ако монтирате климатик - отделен актив. Същото се отнася и за мебелите, ако стойността им е над прага на същественост
#2 | Днес в 10:15
Публикации: 3 / 0
Благодаря за отговора.

Едно уточнение. Ако да кажем сега апартамента става за живеене, но подменим всичко в него с ново и до момента нямам заведени допълнителни активи  документално, т.к. той е купен готов обзаведен с някакво имущество.
Имам ли основание да си го водя, като текущ ремонт?
Притеснява ме в по-късен етап при проверка дали има вероятност да не ми признаят текущ ремонт и да искат увеличение на стойността на имота и последиците от това.
Как мислите?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група