Грешен протокол ВОП

Днес в 13:44 116 6

Днес в 13:44
Публикации: 287 / 21
Много моля за помощ.Казусът е следния. Фирмата извършва ВОП от Испания на 11,09,2025г.Платено е по проформа ф-ра , но испанците изпращат 10 бр. артикули в повече и съответно инвойса им е по- голямата сума. А аз съставих протокол за ВОП за по-малката сума.Сега те си искат разликата , която ще платим. Въпроса ми е как да коригирам протокола , издаден м.09
За анулиране - не виждам причина , за съставяне на нов - също.Остава ми да издам нов с разликата за тия 10 бр. артикули.И с каква дата ще е.Моля помагайте , че съвсем се ошашафих!
#1 | Днес в 13:53
Публикации: 12779 / 2468
Вижте чл.80  ал.5 ППЗДДС.

https://bganaliz.com/nap/dopusnata-greshka-v-izdaden-protokol-po-tchl-117-ot-zdds/

/ ако може да Ви е от полза /
#2 | Днес в 14:06
Публикации: 70 / 6
Вие сте съставили протокол по чл.117 за авансово плащане /проформа ф-ра /нали? Когато имате авансово плащане преди да е настъпило данъчното събитие,  не се издава протокол. На коя дата сте получили фактурата ?
#3 | Днес в 14:31
Не, получавам стоката на 11,09 и имам инвойс от тях. Тогава е дан.събитие и през м.09 съставих и протокола.Но го съставих за по-малка сума, а е трябвало да е за по-голяма.Според мен и като чета трябва да анулирам протокола от 09 месец със знак- и да издам нов с верните стойности.
#4 | Днес в 14:38
Публикации: 70 / 6
Да и Делфинче е показала точно как.
#5 | Днес в 14:49
Така и ще направя.Анулиране на стар и съставяне на нов верен.
#6 | Днес в 14:56
И още нещо. С каква дата ще е новия протокол - да кажем дата на съставяне 18,11 и дан.събитие според реалната сделка ли /11,09/. Много стана, но за първи път ми се случва и искам да съм сигурна .
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група