Основен или допълнителен е ТД

Вчера в 14:41 362 6

Вчера в 14:41
Публикации: 1038 / 31
преди 15 дни назначихме работник на ТД основен , като работника подписа декларация , че не работи на друго място на вчера се оказа , че май работел  и май го осигурявали ама той не знаел .. Да проверих назначен е по чл 114 преди сключване на нашият договор сега с ЕТЗ ли трябва да променям договора от основен на допълнителен  и изобщо подава ли се ЕТЗ в случая 
#1 | Днес в 11:29
няма ли някой мнение по въпроса  , изобщо трябва ли да се подава нещо за тази промяна
#2 | Днес в 12:13
Публикации: 256 / 37
Чл. 114 е в глава ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТРУД , вече друг е въпроса ако е сключен преди вашия договор , но по онова време на сключване на договор по чл. 114 най-вероятно е имало друг първи основен работодател .Вижте ако можете декл. 1 с какъв код е подавана 01 или ? Ако те подават 01 вие оправете договора със задна дата че е допълнителен .
#3 | Днес в 12:17
въпроса е как да го оправя
#4 | Днес в 12:31
Публикации: 12784 / 2469
въпроса е как да го оправя

Подаден като основен,а е допълнителен? Сигурни сте в това?
#5 | Днес в 12:42
в нищо не съм сигурен освен, че подписа с нас  като основен и после разбрахме, че работи и на друго място  преди да започне при нас  и  има сключен трудов договор по чл 114  но като какъв е подаден не знам но щом е първи работодател би трябвало да е основен. Нашият е подаден като основен но след като не сми първи работодател е правилно според мен да е допълнителен .Изобщо всичко е .............. но ми се ще  да коригирам договора като допълнителен преди да съм подавал 1 и 6  но не съм сигурен дали трябва ЕТЗ в случая  защото и не виждам какво ДС мога да пускам
#6 | Днес в 12:54
Публикации: 12784 / 2469
Бих опитала да подам ЕТЗ за ДС сключено сега и влизащо в сила със задна дата.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група