Съкращение на служител с Диабет и създаване на работно място на граждански договор за същата позиция

25.11.2025, 22:10 494 5

25.11.2025, 22:10
Публикации: 3 / 0
очаквам съкращение, но съм с Диабет и нещата за мен се забавиха, вероятно работодателя чака решение от "Инспекция по труда", а междувременно се създава работно място на граждански договор за същата позиция и се дава на колега с който сме на еднакви позиции. Какво да предприема?
#1 | 25.11.2025, 23:29
Публикации: 10535 / 1860
Няма начин да "се създава работно място на граждански договор". При граждански договор няма работно място. Няма и "позиция"/длъжност.
Какво да предприема? Опасявам се, че нищо.
Ако имате време за губене и излишни нерви, можете да подадете оплакване в Инспекцията по труда или да заведете съдебно дело.
#2 | Вчера в 22:25
Като върши същото но на граждански договор не е прехвърляне на работата от трудов на граждански договор?
#3 | Вчера в 22:31
искат от мен да водя колегата и да му прехвърлям клиенти. Това какво означава?
#4 | Днес в 10:55
Публикации: 4954 / 899
Трудно можем да знаем какво означава това. Изглежда, че искат да ви освободят, както пишете, а дотогава да въведете новия служител в работата.
#5 | Днес в 11:21
Публикации: 326 / 92
Зависи и от основанието за съкращение. Щом се иска разрешение от ИТ, то се очаква да е поради закривате на щата, намаляване обема на работа, при липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата или при промяна на изискванията за изпълнение на длъжността, ако работникът или служителят не отговаря на тях. В последните два случая на работното място веднага може да бъде назначен друг.
Забавянето на съкращението може да не е поради очакване решение от ИТ, а просто да се търси друг вариант, при който прекратяването на договора не изиска разрешение.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група