Дерегистрация по ЗДДС

Днес в 08:49 272 4

Днес в 08:49
Публикации: 2 / 0
Здравейте,
може би въпроса ми е елементарен, но за първи път правя дерегистрация по ЗДДС. Дружеството е дерегистрирано считано от 15 декември и питанката ми е кога подавам справката декларация за последния данъчен период? По моята логика за периода 1.12 до 15.12.2025 г. подавам СД от 1 януари до 14 януари 2026 г. Права ли съм в разсъжденията си? Благодаря предварително на отзовалите се!
#1 | Днес в 09:49
Публикации: 12832 / 2489
Да, правилно. :smile1:
#2 | Днес в 10:28
Публикации: 2 / 0
 :smile1: Благодаря!
#3 | Днес в 16:16
Публикации: 21 / 6
Трябва да подадете справка декларацията за м. Декември 2025 год. в офиса на НАП по адрес на фирмата. Приложете и дневниците за покупки и продажби. Качете тази информация на флашка, която след това ще ви я върнат.
#4 | Днес в 18:23
Публикации: 12832 / 2489
Трябва да подадете справка декларацията за м. Декември 2025 год. в офиса на НАП по адрес на фирмата. Приложете и дневниците за покупки и продажби. Качете тази информация на флашка, която след това ще ви я върнат.

Искате да кажете на място ? Къде е записано това ? Би трябвало до подаване на последната СД ДДС да е активен достъпът за подаването на декларацията или нещо греша ?

https://nra.bg/wps/portal/nra/uslugi/spravka.deklaraciq/

От линка :
Справка-декларацията и отчетните регистри се подават задължително по електронен път с квалифициран електронен подпис (КЕП), освен при смърт на физическо лице или на физическо лице – едноличен търговец или при издадено от компетентната териториална дирекция на агенцията разрешение, на лице с прекратена регистрация по ЗДДС, за извършване на корекция във вече подадена справка-декларация и отчетни регистри, при условията и по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група