Електронен болничен

Днес в 13:57 198 7

Днес в 13:57
Публикации: 335 / 12
Здаревйте!
Не намирам информация прието ли е това за отпадане на хартиените болнични.
В ЕПЕУ / новото НОИ/, за да виждаме информация за болничини на служители с ИКО код ли следва да разполагаме?
#1 | Днес в 14:06
Здравейте!
Не намирам информация прието ли е това за отпадане на хартиените болнични.
В ЕПЕУ / новото НОИ/, за да виждаме информация за болничини на служители с ИКО код ли следва да разполагаме?
#2 | Днес в 14:33
Публикации: 333 / 58
Трябва да имате електронен подпис и упълномощаване от фирмата осигурител. През електронните услуги може да видите информация за издадения болничен, но мисля че е необходим номера му. Не съм разбрала за отпадане на хартиени болнични. Вече ми донесоха няколко от 2026, така че всичко си е постарому.
#3 | Днес в 14:39
Имам и КЕП и упълномощаване. Подавам си всичко по старому.
 Пробвах в новата система да разгледам информация, но когато въведеш ЕИК иска и ИКО код, за да видиш информация за служители. Явно там ще са в бъдеще електронните болнични
#4 | Днес в 14:40
Публикации: 4 / 2
В  Проект на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за
2026 г. е предвидено отпадане на издаване на хартиен болничен лист , все още не е приет.
 Чрез Единен портал за електронни услуги на НОИ може да проверите издадени болнични както и досега след като Ви бъдат предоставени на хартия и  видите номер на болничния лист.
#5 | Днес в 14:48
Да, това ако имам номер на болничен е ясно. Помислих, че след отпадане на хартията ще виждаме издадени болнични дори без информация за номера
#6 | Днес в 15:49
Публикации: 4992 / 911
...Чрез Единен портал за електронни услуги на НОИ може да проверите издадени болнични както и досега след като Ви бъдат предоставени на хартия и  видите номер на болничния лист.
Не разбрах по какъв признак ще можем да проверяваме болнични листи - като ги получим на хартия и проверим по номера? Щом имаме б.л. на хартия за какво ще трябва да го проверяваме?
Ако са електронни трябва в тях да има ЕИК на фирмата (за да имаме достъп), нещо, което в момента няма. А и да има ЕИК ако няма нарочно съобщение/мейл към фирмата, че е издаден б.л. как ще се разбира, че има такъв?
#7 | Днес в 16:23
Ще стане ясно като влезе в сила. Сега си караме така както беше
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група