Осчетоводяване на покупки и продажби-каса в лева или каса в евро

Днес в 10:36 209 4

Днес в 10:36
Публикации: 94 / 11
Януари месец как осчетоводявате кое е платено в лева и кое в евро. При покупките касовия бон е в евро , но фактурата може да е платена в лева. Всеки май осчетоводява както му е удобно / според наличност в 501-каса в евро и 509- каса в лева/. При една насрещна проверка не трябва ли осчетоводяванията да са еднакви - от коята каса е платено в същата каса да постъпят в насрещната страна.Това ме притеснява. При продажбите  на касовия апарат от физически лица може да има варианти .... Моля ви да споделите опит.
#1 | Днес в 10:55
Публикации: 5005 / 914
Доколкото в КБ няма написано в каква валута е плащането може да изписвате левовете по фиксинга, до изчерпването им в касата.
За проверка с насрещната страна - как си го представяте? Мисля, че в насрещната страна също няма "поименна" информация кой с какво е платил.
#2 | Днес в 11:16
Ако аз имам покупка и осчетоводя 304/501-каса в евро, насрещната страна 509-каса в лева/702 няма ли да е проблем
#3 | Днес в 11:27
Публикации: 12894 / 2514
Ако аз имам покупка и осчетоводя 304/501-каса в евро, насрещната страна 509-каса в лева/702 няма ли да е проблем

Наистина ли мислите, че някой нещо изобщо може да гарантира ???
#4 | Днес в 12:15
Замислих се какво ще обясняваме при една такава ситуация и това ме притесни. Разбирам, че притесненията са ми напразни. Благодаря ви.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група