Грешка с дивидент

Днес в 16:42 101 5

Днес в 16:42
Публикации: 135 / 8
Здравейте,
Допуснала съм голяма грешка.
Дивидент - решение на 23.09.2025г., изплатен по банка.
Подадена декларация по чл.201 ал.1 ЗКПО на 22.10.2025г. за трето тримесечие. Данъкът е внесен в същия ден.
И по някаква причина /и аз не знам как съм го измислила/ подавам отново същата декларация и за четвърто тримесечие на 29.01.2026г.и съответно внасям данъка.
Сега си откривам проблема и съм в ужас.
Какво трябва да направя?
#1 | Днес в 16:53
Публикации: 81 / 3
Подайте си я нулева (ако не декларирате и каса). Днес все още сте в срок. Новата декларация ще замести старата от 29.01.
#2 | Днес в 16:54
Публикации: 4 / 0
Ами имате внесен данък . Остава да се изплати дивидента.  Данъка се внася по решение или плащане, по-ранната от двете. Тоест вие трябва да напишете решение за разпределяне поне с дата от 4-то тримесечие. Ще имате салдо по 425 кредитно със сумата на дивидента, който трябва да се изплати. Може и в тази година да е. Трябва само да съобразите дали има толкова авансова печалба. Но не е фатално.  Не сте ощетили бюджета.
#3 | Днес в 17:00
 Ако подам нулева декларация ще остане надвнесен данък дивидент. Който евентуално мога да приспадам от какво?
#4 | Днес в 17:26
Благодаря, Dariya77!  Подадох нулева декларация, сега ще имам надвнесен данък към бюджета. Ще го приспадам от ДДФЛ . Толкова се ужасих,че спрях да мисля. Благодаря на всички.
#5 | Днес в 17:31
Публикации: 81 / 3
Няма за какво  :smile1: Разбираемо е - в паниката си човек се обърква и притеснява още повече.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група