Счетоводство на училища

Днес в 12:25 71 1

Днес в 12:25
Публикации: 2 / 0
Здравейте,

Извинявам се предварително, ако темата е обсъждана вече, но получих запитване за поемане на счетоводството на училища. Ще  бъда много благодарна, ако има колеги, които имат такава дейност да ми препоръчат софтуер, който ползват - аз работя на Делта и ТРЗ Про, но не съм сигурна дали са много подходящи за случая. Ако могат да ме насочат към основни нормативни няредби свързани с училищата, които касаят счетоводството им и ориентировъчна такса която взимат. Опитвам се да намеря повече информация, за да преценя дали да поемам този ангажимент. Всяка информация би ми била полезна. Благодаря предварително.
Желая ви прекрасен и слънчев ден!
#1 | Днес в 12:57
Публикации: 5032 / 921
Говорите за такса, което ми подсказва за външно счетоводство? Обикновено бюджетните организации (ако става въпрос за такава) наемат счетоводители на трудов договор, понеже главният счетоводител (най-често единствен) освен счетоводител изпълнява и много други задължения, които трудно могат да се вменят на лице, което не е на ТД и не е на място. В бюджетните организации ръководителят и гл. счетоводител подписват заедно всички финансови документи, договори, платежни и т.н., обикновено счетоводителят отговоря за СФУК и т.н. Ако не сте работили бюджетно счетоводство, което е доста различно от фирменото (отчитането по проектите в училищата е още по-засукано), и ако няма кой да ви помага и насочва първите месеци, ще ви е много трудно. Не става само с четене на литература и ДДС-та. А и няма много време за четене и учене, защото 1-во число идва бързо и трябва да давате месечния отчет за обобщаване... а до тогава може да са ви поискали други десет справки и отчети за какво ли не.

За счетоводната програма не мога да кажа, но трябва да поддържа бюджетно счетоводство с различни дейности и параграфи. Не е лошо да е същата като на първостепенния разпоредител, при когото се обобщава.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група