СОЛ + ДУК: Доплащане на осигуровки след ГДД – подава ли се нова обр. 6?

Днес в 11:29 75 1

Днес в 11:29
Публикации: 10 / 0
Здравейте,

Управител съм  на търговско дружество и се осигурявам по договор за управление и контрол, като осигурителният доход не е максимален.

Същевременно упражнявам дейност и като самоосигуряващо се лице (СОЛ), но не постоянно – започвам и прекъсвам дейността през годината. Имам доходи като СОЛ за общо 4 месеца, като в част от тях дейността не е била през целия месец.

За тези периоди съм внасяла авансово осигурителни вноски върху избран осигурителен доход и е подадена годишна декларация обр. 6 с декларираните през годината вноски.

При изготвяне на годишната данъчна декларация установих, че реалният доход от дейността ми като СОЛ е по-висок от авансово осигурявания, съответно възниква задължение за доплащане на осигурителни вноски и данък.

В този случай трябва ли да подавам нова декларация образец 6 за допълнително дължимите осигурителни вноски, или е достатъчно да внеса разликата въз основа на подадената годишна данъчна декларация?

Благодаря предварително !
#1 | Днес в 12:02
Публикации: 12973 / 2537
В този случай трябва ли да подавам нова декларация образец 6 за допълнително дължимите осигурителни вноски

Да, подавате редовна с допълнителните суми по фондове.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група