Продажба на стоки на щанд в ЕС

Вчера в 17:21 178 3

Вчера в 17:21
Публикации: 88 / 0
Здравейте, БГ дружество рег. по ДДС отива в Австрия намеждународен спортен турнир, на който ще има нает щанд със стоки, които ще продава на физически лица. Също така ще отчита получените плащания чрез ПОС терминал от Mypos. Въпроса е как всички тези продажби да се появят в касовия апарат или само с един отчет накрая на месеца да ги отчетем.
#1 | Вчера в 20:32
Публикации: 5065 / 933
Два въпроса ми възникват - наредбата за касовите апарати обхваща ли търговската дейност извън страната и търговската дейност извън страната не е ли подчинена на местното законодателство?
#2 | Днес в 09:06
Публикации: 88 / 0
За това и аз се зачудих и им казах, че не може да носят там касов апарат, а поради факта, че продажбите са само с карта и плащанията отиват в пос терминала от там ще хванем оборота и ще го маркираме, защото после някой според мен ще ме попита как са получени плащания по ПОС терминал, а няма такъв оборот на касовия апарат. Според мен за да е подчинена на местното законодателство, трябва да имаме някаква регистрация там.
#3 | Днес в 12:09
Публикации: 5065 / 933
Темата ми е далечна, но според мен трябва да си изясните какво се иска в Австрия за извършване на търговска дейност там, може би някаква регистрация... много е хубаво просто отивате и продавате.
Също е добре да проверите как стои въпросът с ПОС-терминала - дали ще работи там.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група