ГД,максимален осиг.доход и Д6

Вчера в 19:27 216 7

Вчера в 19:27
Публикации: 162 / 4
Здравейте,
имам лице, което има ГД за м.02.26. Сумата е изплатена на 04.03 и сега трябва да подам Д1 и Д6 за м.03. Лицето е осигурено на максималния осиг.доход на друго основание, ясно е осигуровки за месец февруари няма да му начислявам, само данък. Но ТРЗ-програмата ми генерира само Д1, за Д6 не открива данни. Мога ли да подам само Д1 за това лице без Д6, или да подам само Д55, в която съм включила и данъка за м.02?
#1 | Вчера в 21:57
Публикации: 10822 / 1931
Здравейте,
имам лице, което има ГД за м.02.26. Сумата е изплатена на 04.03 и сега трябва да подам Д1 и Д6 за м.03.
Казвате, че ГД е за м.02, т.е трудът е положен и резултатът е приет през м.02. Защо Д1 да е за м.03? Трябва да е за м.02

ясно е осигуровки за месец февруари няма да му начислявам, само данък. Но ТРЗ-програмата ми генерира само Д1, за Д6 не открива данни.
Ами нормално. След като няма осигуровки за внасяне, няма и Д6

Мога ли да подам само Д1 за това лице без Д6,
Може.

или да подам само Д55, в която съм включила и данъка за м.02?
Не "или" , а "и". Задължително е да подадете Д55 щом има данък.

Не че има значение дали данъка е за м.02 или м.03, тъй като Д55 е за данъка за цялото тримесечие, но нека се придържаме към терминологията: щом плащането е на 04.03, то данъкът е... за м.03.
#2 | Днес в 09:42
Публикации: 350 / 102
Здравейте,
имам лице, което има ГД за м.02.26. Сумата е изплатена на 04.03 и сега трябва да подам Д1 и Д6 за м.03. Лицето е осигурено на максималния осиг.доход на друго основание, ...
За Д6 е ясно, че не трябва да подавате, но защо подавате Д1? Този максимален осигурителен доход на другото основание не е за пълен месец, ли?
/Наредба Н-13, чл. 4, ал. 9, т. 1/
#3 | Днес в 09:47
Благодаря за разясненията ХХХХХ!
Да, осигуровките са за м.02, но понеже ги подавам с тези за март на останалите служители по ТД съм написала, че са за м.03.
Д1 не върви ли винаги с Д6, даже и при ГД?

Максималният доход е за пълен месец, но нали в Д1 подаваме и облагаемия доход?
#4 | Днес в 09:49
Публикации: 12991 / 2543
Д1 не върви ли винаги с Д6, даже и при ГД?

Върви, стига да има какво да се декларира с нея.

Максималният доход е за пълен месец, но нали в Д1 подаваме и облагаемия доход?

Точно така.
#5 | Днес в 10:09
Т.е в този случай за м.02 за лицето по ГД подавам Д1 (заради облагаемия доход) и Д55?
Д6 не подавам, защото няма осигуровки.
#6 | Днес в 10:32
Публикации: 350 / 102
(8) За лицата, осигурени на повече от едно основание по чл. 4 от КСО, се подават декларации образец № 1 и в случаите, в които на едно от основанията осигурителните вноски са внесени върху максималния месечен осигурителен доход.
(9) Алинея 8 не се прилага за лицата, които са осигурени на основание чл. 4, ал. 1 от КСО за пълен месец върху максималния месечен размер на осигурителния доход и са:
1. получили възнаграждение за работа без трудово правоотношение за същия месец;

Според мен не се подава Д1.
Опитах с програмата на НАП - при вид осигурен 14 и без дни в осигуряване не допуска осигурителен доход 0

Подава се само Д55. Дохода и данъка - в справката по чл.73
#7 | Днес в 10:38
Публикации: 12991 / 2543
Според мен не се подава Д1.
Опитах с програмата на НАП - при вид осигурен 14 и без дни в осигуряване не допуска осигурителен доход 0

Сигурно си права/а - аз по асоциация си представих личен труд, но той пък е приравнен на трудово правоотношение и имаме Д1.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група