Счетоводство и изкуствен интелект

23.09.2026, 12:24 763 3

23.09.2026, 12:24
Публикации: 100 / 1
Може ли изкуственият интелект да намери приложение в счетоводството?
Има ли някакво приложение или програма, която прави счетоводни анализи?
#1 | 24.09.2026, 15:13
Публикации: 361 / 63
Питайте изкуствения интелект.  :wink1:
#2 | 24.09.2026, 15:27
Публикации: 5149 / 945
Трябва да мине още малко време. Онзиден го питам нещо и ми отговаря с текстове от стара неактуална наредба. Та, още не може да се разчита много-много. За анализи - да сравнява и дава числа сигурно става, ама пак с едно на ум :)
#3 | Днес в 09:12
Публикации: 3325 / 484
Клод буквално ми спаси кожата. Бях изостанала много след раждането на бебето и направо се давех във всичко, което трябваше да свърша. Добре, че една приятелка ми повтори 10 пъти да разгледам Клод, та да ми влезе в тиквата :)

Автоматизирала съм част от обемната си работа, включително изготвяне на справки и форматиране на информация за импортиране. Прави ми файловете за импорт, обработва и синтезира доста голямо количество информация. Първият месец ми отне 6-7 часа да му обясня какво искам, как го искам и т.н. Вторият месец отне 15 мин. Работа, която отнема 5 работни дни я свалих на 4-5 часа, зависи какви казуси изникват. Проверка за ДДС от 1 час стана 15 секунди.

При въпроси - тествах различните модели със завъртян казус, на който знам отговора. Знам кои ми дават правилния и кои не и за какво да ги ползвам.

Важно е да знаеш какво трябва да се получи и какво искаш, за да можеш AI да ти го направи. Не може да върши работата вместо теб. Счетоводството това му е хубавото, че като объркаш едно нещо, ще избие на друго място и можеш да си го хванеш, ако си познаваш фирмата и знаеш къде какво трябва да е. Ако работиш на автопилот, кашата може да е голяма. Въобще, както с всяко нещо, основно зависи от задпилотното устройство повече, отколкото от всяко друго нещо :)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група