Здравейте, имам нужда от помощ.
Трябва да подам коригиращи записи на Д1 за няколко лица, но не за всички. А също и Д6 като сумите са за довнасяне, т.е. положителни. Как да подам корекциите, като открих, че за едното лице, което е на два трудови договора и е с два записа, грешно се е генерирала и съответно грешно са подадени данните в НАП т.е. и двете основания са еднакви, а трябва да са различни. За това лице трябва да коригирам само единия запис, а на другия да сменя основанието. Корекцията е в срок, за м. 09. като основните данни са подадени на 25.10. 2018г. Дайте съвет как да постъпя. Днес пробвах доста неща и всичко ми върна.
Пробвах да подам записи на Д1 с код корекция и Д6 само сумите в увеличението, но ми ги върна. Тогава разбрах, че с едното лице има проблем и ми търси осигуровките и за двата договора, а не само за този, който коригирам.
Пробвах да направя заличаване на Д1 и Д6 на всичко и всички и после да подам това което е вярно, върна ми ги.
Чудя се вече какво да пробвам:
първи вариант - Ако подам за всичките лица, които искам да коригирам по един заличаващ и по един редовен запис и Д6 със сумите за довнасяне. Само не зная това лице, което е с два записа и едно и също основание, как да го генерирам с един заличаващ и два редовни с вярното основание или с два заличаващи и два редовни.
втори вариант - един илидва заличаващ/и и два редовни за въпросното лице с верните основания и останалите записи с код корекция, Д6 със сумите в увеличение.
Моля някой ако е имал подобен казус да ми помогне!