Здравейте. Последно да напиша резултата след консултацията в НОИ, ако се интересувате- оказа се , че две години и 3 месеца съм била на 4 часов трудов договор и на още два договора на по 40 часа месечно, тези последните не се взимат като база за изисляване на майчинство и болничен, както и за трудов стаж, което е променено от 2015 г. Но на мен затова ми се намалява и болничния и майчинството, защото се гледа две години назад грубо. И трудовият ми стаж е съответно не две, а една година. Тоест ощетена съм, така разбрах.
Относно болничният ми от 29-ти юли и съответно продължението на 3.08...ми казаха неща различни от счетоводителя. Че има подадена грешна информация за първичния, трябвало да оправят декларация 1, неправилно са ми прекратени договорите и съм назначена по време на болничен, тоест трябвало да се коригират нещата, не казаха да анулирам никакви продължения ( към прекратените уж на 3-ти договори към 2-те фирми). С тях вече не знам какво да правя, Принципно не искам да си имам проблеми, нито аз, нито работодателя( въпреки че е постъпил некоректно). И последно...нали справката в нои има само информативен характер лично за мен, не се отчита някъде и тн какви сведения съм искала.