Заплащане на пенсионно осигуряване с задна дата

18.10.2013, 13:43 4819 1

18.10.2013, 13:43
Публикации: 1 / 0
От 20 години работя в чужбина нямам никакви пенсиони осигуровки. Как и къде е вазможно да започна да се осигорявам?(в интернет)? Мога ли да заплатя осигуровки с задна дата тоес за годините които несъм бил осигурен ? Имали възмойност да се изчисли каква пенсия ще получавам и след какъв период от време  на осигуряване  при какви месечни / годишни вниски ? Колко е минималният срог в които трябва да съм бил осигурен за да имам право на пенсия. 
Предварително благодаря за отговорите.
#1 | 18.10.2013, 13:52
Публикации: 9357 / 1574
За пенсия не можете да се осигурявате със задна дата. Освен за годините, през които сте бил/а редовен студент във ВУЗ. И то при определени условия.
От сега нататък може да се осигуряваш за пенсия само ако те наемат някъде на трудов договор или договор за управление, ако си регистрираш фирма, свободна професия или занаятчийска дейност, ако си регистриран земеделски производител или получаваш доходи по граждански договор над минималната заплата.
Кога ще се пенсионираш зависи от възрастта. Поне на този етап :)
Колкото за здравните осигуровки - те са задължителни. Работиш, не работиш... И за да имаш непрекъснати здравноосигурителни права, трябва да имаш осигуровки за 36 месеца назад.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група